iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 17 Απριλίου 2024

Επισκέψεις του
Θανάση Αυγερινού
σε Ιδρύματα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την Περιφέρειά που επιδεικνύει ενδιαφέρον αλλά και έμπρακτη βοήθεια και στήριξη στις ευπαθείς ομάδες, στο πλαίσιο των ημερών επισκέφτηκε τρεις χώρους φιλοξενίας ατόμων ΑμεΑ, παραδίδοντας είδη ρουχισμού και είδη προσωπικής φροντίδας στα άτομα που φιλοξενούνται :

1). Την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.) που μεριμνά για την προστασία, την περίθαλψη, την διαπαιδαγώγηση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την σωματική αγωγή και την επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και την αποκατάσταση, την κοινωνική προσαρμογή και την ενασχόληση με τα αθλητικά εφ’ όρου ζωής νοητικώς υστερούντων ατόμων, ηλικίας άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, αμφοτέρων των φύλων. Σήμερα, υπηρεσίες προσφέρονται σε πάνω από πενήντα (50) άτομα με δείκτη νοημοσύνης μεγαλύτερο του 30.

2). Το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων όπου φιλοξενούνται 52 ΑμεΑ με βαριά νοητική υστέρηση (IQ <30%).

3). Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» με εκπαιδευτική και ενταξιακή προσέγγιση για παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία.

Στο ίδρυμα λειτουργούν τρία (3) μικτά τμήματα ημερήσιας διαβίωσης, στα οποία εντάσσονται νέοι και νέες με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (αυτισμός), νοητική υστέρηση και σοβαρές επικοινωνιακές δυσκολίες.

Επίσης, λειτουργεί οικοτροφείο όπου σήμερα φιλοξενούνται 25 ωφελούμενοι

3 έως 30 ετών οι οποίοι αδυνατούν να φοιτούν ως εξωτερικοί.