iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Καλώς ήρθες
χειμώνα! Η
πρόγνωση καιρού


Ο καιρός θα «φορέσει» τα… άκρως χειμωνιάτικά του αμέσως μετά τη γιορτή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ήδη από την παραμονή των Χριστουγέννων, θα επικρατήσει σχετική ψύχρα ενώ θα εκδηλωθούν φαινόμενα σε αρκετές περιοχές. Αύριο, ωστόσο, ανήμερα, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο, ο καιρός θα μεταβληθεί σημαντικά τα επόμενα 24ωρα, καθώς αναμένεται μια ψυχρή εισβολή από τα βόρεια της Ευρώπης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, επισημαίνει ότι «αρχές Δεκέμβρη σας είχα αναφέρει ότι μετά τα Χριστούγεννα όλα είναι ανοιχτά από πλευράς καιρού! Ετσι λοιπόν την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας ετοιμάζει ο φετινός χειμώνας σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής».

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό, η ψυχρή εισβολή θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια της χώρας και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας». Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις, ο κ. Αρναούτογλου εκτιμά ότι θα είναι σχετικά περιορισμένες και ότι θα «εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όμως ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα».