iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Με παγωνιά
μπήκε
το 2020


Με τσουχτερό κρύο μπήκε το 2020:

Η πρώτη μέρα του χρόνου ξεκινά με βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως βαθμιαία στα ανατολικά αναμένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5, από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου.