iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Σπάνια φωτογραφία
Η οικογένεια Παπανδρέου
τρώει σουβλάκια!


Μια σπάνια φωτογραφία με μάλλον νοσταλγική διάθεση, ανέβασε ο Νίκος Παπανδρέου στα social media για να υποδεχθεί και να ευχηθεί για το νέο έτος 2020.

Ο συγγραφέας και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ανήρτησε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία στο twitter από γιορτινές ημέρες, πριν από 54 ολόκληρα χρόνια, το 1966.

Στο οικογενειακό τραπέζι, απεικονίζονται ο παππούς του Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου, τα αδέλφια του Γιώργος, Αντρίκος και Σοφία καθώς και η μητέρα του, Μαργαρίτα. Το εντυπωσιακό είναι πως στο οικογενειακό αυτό γιορτινό τραπέζι το μενού περιελάμβανε... σουβλάκια πιτόγυρα τα οποία συνοδεύονται από -δυσεύρετες εκείνη την εποχή στην Ελλάδα - γυάλινα μπουκάλια με coca cola.
Την εποχή εκείνη ο Νίκος Παπανδρέου ήταν μόλις 10 ετών, και ο Γιώργος Παπανδρέου 14 χρόνων. Ο συγγραφέας δεν διευκρινίζει αν είναι ο ίδιος που είχε τραβήξει την ιστορική φωτογραφία ή κάποιος άλλος.
Από αριστερά: Ανδρέας Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου, Γεώργιος Παπανδρέου, Σοφία και Αντρίκος και ανάμεσά τους η Μαργαρίτα 
Οπως έγραψε ο Νίκος Παπανδρέου:
«Μία από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες: Ήταν τέτοιες γιορτινές ημέρες, το 1966 θαρρώ. Οικογενειακά... τρώγοντας σουβλάκια!
*Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη! #2020NewYear»