iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Μπράβο! Με κόσμο
παρουσίαση βιβλίου
στη Βιβλιοθήκη


Γέμισε κόσμο, παρά το πρώτο χειμωνιάτικο κρύο, η αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την παρουσίαση του βιβλίου «Χορός Σαλτιμπάγκων» της Γιώτας Μάρκου, από τις εκδόσεις Οσελότος. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου και ο ΔΟΠΑΠ.
Για το βιβλίο μίλησε η Χριστίνα Παναγιώτου, Φιλόλογος και Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι Εύη Λουκά και Ματίνα Δημητρίου από το θεατρικό εργαστήρι Σπάτων "Σκηνοβάτες".«Έτσι όπως έπεφτε η βροχή και πάνω στις στάλες αντανακλούσαν τα φώτα των διαφημίσεων και των διερχoμένων αυτοκινήτων, έμοιαζε σαν κλωστή που ένωνε τον ουρανό με την γη. Κάτω από ένα υπόστεγο είχε μαζευτεί μια παρέα σαλτιμπάγκων, περιμένοντας να σταματήσει για να ξεκινήσουν για εκείνη την εκδήλωση που τους είχαν καλέσει. "Χορός σαλτιμπάγκων" έγραφε η αφίσα και κάποιοι ανυπομονούσαν να τον δουν. Θα κατάπιναν φλόγες χορεύοντας, θα εμφάνιζαν ζώα που είχαν προηγουμένως εξαφανίσει, θα ένωναν κομμάτια ύφασμα σε ένα, και στο τέλος θα πετούσαν πολλά περιστέρια στον ουρανό! Τότε, εκείνη η μεγάλη χορεύτρια που τώρα έχει περάσει στην λησμονιά, θα έτρεχε, θα έβγαζε ένα μαχαίρι μέσα από την τσάντα της και με μια γρήγορη κίνηση θα το κάρφωνε στο στήθος της!»
 
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Πιστικίδης και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος.