iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Πλησιάζει ο ''Ηφαιστείων''
Σε επιφυλακή η
Πολιτική Προστασία


Η κακοκαιρία Ηφαιστείων έρχεται με την ΕΜΥ - όπως και μετεωρολόγοι ξεχωριστά - να προειδοποιούν σχετικά με τον καιρό για ισχυρά φαινόμενα, πολικό ψύχος, χιόνι μέχρι τη... θάλασσα και δυνατούς ανέμους.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα 5-1-2020 προβλέπει τα εξής:

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινέςπεριοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις βραδινές ώρες.

 

ΑΤΤΙΚΗ
Νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα).Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα γύρω ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.