iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Στο Εθνικό Πάρκο
του Σχοινιά
ο Θανάσης Αυγερινός


Συνάντηση Εργασίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, στα γραφεία του Δήμου στη Νέα Μάκρη επί των σημαντικών τρεχόντων ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγερινός, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, και ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής, συνοδευόμενος από τον κ. Τσίρκα, μετέβη στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα, για να δει από κοντά και να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Εθνικό Πάρκο και να εξετάσει με τους συναρμόδιους φορείς τρόπους βελτίωσης και προστασίας του.

Η ανάπτυξη ενός διαχειριστικού σχεδίου Master Plan που θα προστατεύσει το φυσικό κάλλος αλλά και τη βιοποικιλότητα αυτού του μοναδικού σημείου Natura παγκοσμίου ενδιαφέροντος αποτελεί βασικό στόχο και προτεραιότητα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η απρόσκοπτη συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες, την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία Ν. Μάκρης αλλά και τον δήμο Μαραθώνα θα επιφέρει την πυροπροστασία και την εν γένει φύλαξη του χώρου αλλά και την αξιοποίησή του με επιχειρησιακές πολιτικές περιβάλλοντος ώστε, με γνώμονα την ασφάλεια τόσο του Πάρκου όσο και των πολιτών, να μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του να χαίρονται και να απολαμβάνουν αυτόν τον «μικρό παράδεισο» που βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.