Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρα μνήμης για
τους χαμένους διασώστες
του ΕΚΑΒ


Η «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη» τιμήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, με μια λιτή τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο «Σοφία Μπεφόν».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των διασωστών που θυσίασαν τη ζωή τους στο καθήκον, προκειμένου να προσφέρουν στον ασθενή. Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι παλαιότεροι διασώστες που εξακολουθούν να προσφέρουν ακόμα τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο. Συνολικά η παρουσία του ΕΚΑΒ στη χώρα αριθμεί 35 χρόνια, ενώ έχουν ήδη έχουν συμπληρωθεί 19 χρόνια από το πρώτο δυστύχημα που έγινε το 2001, με ελικόπτερο που κατέπεσε ενώ βρισκόταν σε αποστολή.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απευθυνόμενος κατά την ομιλία του στους συγγενείς των στελεχών του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, επισήμανε ότι σήμερα «είναι μια μέρα μνήμης και σεβασμού, που θεσπίστηκε για να τιμώνται κάθε χρόνο οι άνθρωποι αυτοί, και στη μνήμη τους, όλοι οι αφανείς ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρώτης επαφής του με τον πολίτη».
i