iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Ραφήνα Το
παιδικό Πανεπιστήμιο
είναι γεγονός


Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση καλώ τους γονείς και μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή στην καινοτόμο δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο», μία δράση της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα Αττικής, που έρχεται να αποδείξει πόσα πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε και στον χώρο της εκπαίδευσης μέσα από τη συνεργασία.

Είναι γεγονός ότι η νέα εποχή παρέχει γνώσεις και εμπειρίες σε παιδιά όλο και μικρότερων ηλικιών. Με το Παιδικό Πανεπιστήμιο μπορούμε να δώσουμε μία μοναδική εμπειρία, πριν από την ηλικία που οι μαθητές θα κληθούν να επιλέξουν κατεύθυνση σπουδών. Μέσω των δύο πιλοτικών προγραμμάτων σπουδών (του Π1 για παιδιά Δημοτικού και του Π2 για παιδιά Γυμνασίου) οι μαθητές σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Αττικής και στο Αστεροσκοπείο.

Ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε μέσα σε 4 μήνες (από Φεβρουάριο έως και Μάιο) να μπορούμε να δώσουμε στους μαθητές μία ολοκληρωμένη εμπειρία φοίτησης, με κανονικό πρόγραμμα παρακολούθησης μαθημάτων, ταυτότητα φοιτητή, βεβαίωση παρακολούθησης και τελετή αποφοίτησης.

Η περίοδος εγγραφών είναι η εβδομάδα που διανύουμε και θα ολοκληρωθεί Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και γονείς, πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης http://kidsuniversity.innovationattica.gr/aitisi

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού,
Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου