iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

''Ηθελαν να μας
σκοτώσουν στο Κουκάκι''
λένε οι αστυνομικοί


O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης και ο Γενικός Γραμματέας της ίδιας Ένωσης, Σπήλιος Κρικέτος κατέθεσαν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των καταλήψεων στο Κουκάκι.

Αμφότεροι οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν αφενός την αλλαγή του κατηγορητηρίου για τους καταληψίες που κατηγορούνται για τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους σε βάρος των αστυνομικών και αφετέρου έλεγχο –εάν αυτό κριθεί απαραίτητο- των Εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση.

«Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο ισόγειο του κτιρίου δέχονταν από τους επάνω ορόφους του κτιρίου ξύλα, πέτρες, τσιμεντόλιθους και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε πρόσφορο (…) Όπως αποδεικνύεται από το οπτικό υλικό όχι μόνο ήθελαν να τους εμποδίσουν από την επιχειρούμενη εκκένωση αλλά πρωτίστως να τους πλήξουν καίρια και να τους θανατώσουν», αναφέρεται μεταξύ άλλων το υπόμνημα

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αντιδρούν στις διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα που ασκήθηκαν στους συλληφθέντες: «Και μάλιστα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η Εισαγγελία αναφέρει ότι δήθεν η δίωξη ασκήθηκε όπως ασκήθηκε με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που η Ελληνική Αστυνομία της προσκόμισε (σαν να ήταν ανύπαρκτα τα βίντεο και οι φωτογραφίες)!!!! Η τοιαύτη συμπεριφορά του Εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη, αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων».