iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Πρόστιμο 2.000
ευρώ σε
''Λέσχη καπνιστών''


Βαρύ ήταν το πρώτο πρόστιμο που καταλογίστηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε Λέσχη Καπνιστών.

Οι ελεγκτές της ανεξάρτητης αρχής βεβαίωσαν πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα στην Πλάκα που υποστήριζε ότι λειτουργεί «Λέσχη Καπνιστών».

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει χαρακτηρίσει τις Λέσχες Καπνιστών «καινοφανές μόρφωμα» κάνοντας λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος {...} με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων».

Ο διοικητής της ΕΑΔ Άγγελος Μπίνης σε πρόσφατη ανακοίνωσή του είχε διαμηνύσει, μάλιστα, σε όσους προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινήσεις θα τύχουν ενδελεχών και κατά προτεραιότητα ελέγχων για τις συνθήκες «ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

Από την πλευρά του το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, το οποίο πρωτοστατεί στην προσπάθεια για ίδρυση λεσχών για
καπνιστές κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας την ακύρωση της απόφασης σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού.