iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Πέτρος Καντιάνης
Ο ζωντανός θρύλος
του ραδιοφώνου


Μια συνέντευξη με τον δημοφιλή ραδιοφωνικό παραγωγό, δημοσιογράφο, συλλέκτη βινυλλίων, παρουσιαστή, ιδρυτή και πρόεδρο της Διεθνούς Λέσχης Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60,70,80 σίγουρα έχει ενδιαφέρον.
Μια πολύπλευρη προσωπικότητα που οι γνώσεις του στη μουσική μοιάζουν απέραντες. Ο ζωντανός θρύλος του ραδιοφώνου Πέτρος Καντιάνης μιλάει στην iselida.gr
 
Καποτε μπηκες στην χρονομηχανη της μουσικης ,σταματησες στην λατρεμενη δεκαετια του 60 ,και δεν ξαναγυρισες γιατι ?
 
Η δεκαετια του 60 ειναι ανεπαναληπτη .Ολη η μουσικη σε διεθνες επιπεδο ,Αμερικανικη ,Βρεττανικη, Γαλλικη, Ιταλικη και φυσικα η Ελληνικη ανεδειξε σπουδαια ονοματα .Τα τραγουδια ειναι διαχρονικα και ειναι πολυ δυσκολο να την σβυσεις  απο την παγκοσμια μουσικη ιστορια .
 
Μηπως σε αυτή τη συναντευξη μπορεις να υπολογισεις ποσες ραδιοφωνικες εκπομπες εχεις κανεις και ποσα τραγουδια εχεις  παιξει στα 40 χρονια της μεγαλης καριερας σου ?
 
Οταν ξεκινουσα δεν ειχα στο μυαλο μου αριθμους και συνολα .Αλλωστε δεν μου πολυαρεσουν τα ..μαθηματικα Για να βρουμε το συνολο υπολογιζουμε 20 τραγουδια επι 365 ημερες..επι 40 χρονια..και το αθροισμα  που βγαινει σου προκαλει... πονοκεφαλο!.
 
 
Εξπερ στα ονοματα εκπομπων και εκδηλωσεων Ακτινες Χ, Ολικη Επαναφορα ,Οσα φερνει ο ανεμος .Λιμνη των Δισκων κ.α. Απο πού αντλεις εμπνευση ?
 
Τα ονοματα των εκπομπων εχουν το δικο τους  σκεπτικο .Πιστευω οτι ο ακροατης ,αποτυπωνει ..καλυτερα στο μυαλο του ,τιτλους που ακούγονται πολλες  φορες και ειναι  συνδεμενες  με το κινηματογραφο  την τηλεοραση .η την καθημερινοτητα.
 
Και το 2020  η ''Μουσικη Βραδια '' τι  εκπληξεις θα εχει ?
 
ΟΙ εκπληξεις ειναι τα ''ονοματα'' που θα τιμηθουν φετος. Ομως  εχουμε ενα..ασσο στο μανικι μας.Ειμαστε σε διαρκη επικοινωνια με τρια μεγαλα ονοματα διεθνους ακτινοβολιας απο την δεκαετια 60-70 .Τα δυο ειναι ο ΤΟΜ ΤΖΟΟΥΝΣ .και ο ιταλος ΤΖΙΑΝΝΙ ΜΟΡΑΝΤΙ..το τριτο ..η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ..
 
Η Διεθνης Λεσχη ποσα μελη εχει φτασει και ποιο ειναι το μεγαλο ονειρο σου για αυτη ως ιδρυτης και προεδρος ?
 
Συντομα θα ξεπερασουμε τα 5000 μελη.με το ρυθμο..που ερχονται κοντα μας οι φιλοι της μουσικης μας. Τοποθετωντας τον πήχη των δραστηριοτητων μας ψηλα εχουμε ενα μεγαλο οραμα που με την μεγαλη μας  προσπαθεια ειμαι σιγουρος θα παρει σαρκα και οστα.Να διοργανωσουμε στο εξωτερικο ,ΛΟΝΔΙΝΟ .ΠΑΡΙΣΙ .ΡΩΜΗ μια 'ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ'' με διεθνους φημης αλλα και Ελληνικα  συγκροτηματα και τραγουδιστες που εγραψαν ιστορια στην μοντερνα μουσικη.
 
Ποιους διασημους τραγουδιστες εχεις συναντησει και ποιος λειπει απο τη... συλλογη σου ?
 
Οταν συνεργαστηκα με μεγαλες δισκογραφικες εταιριες γνωρισα αλλα και παρουσιασα εκδηλωσεις με διασημους ..τραγουδιστες οπως ο ΧΟΥΛΙΟ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ,ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΚΑΡΡΑ, ΑΜΑΝΤΑ ΛΗΡ.και συγκροτηματα οπως ΣΟΥΠΕΡΤΡΑΜΠ 
ΠΟΛΙΣ ΣΙΤΥ ΣΤΥΞ .κ.α. Επισης οταν μου απενειμαν το ''Μεταλιο της ΦΙΛΙΑΣ των ΛΑΩΝ'' στην Στοκχολμη της ΣΟΥΗΔΙΑΣ..
γνωρισα δεκαδες ονοματα πολλα απο τα  οποια ηταν δημοφιλεστατα στην Ελλαδα την Δεκαετια του 80...
 
Νιωθεις σαν ενας ανθρωπος γεφυρα μεταξυ παρελθοντος και παροντος γιατους φανατικους ακροατες σου ?
 
Δεν το νιωθω μονο εγω.Οι ακροατες  μου οταν με συναντούν στο δρομο..εκφραζωνται με κολακευτικα λογια που οι εκπομπες  κρατουν με ενθουσιασμο παθος και νοσταλγια το ''μουσικο χθες'' στην σημερινη καυτη παραγματικοτητα .
 
Θα κουραστεις ποτε να κανεις ραφιοφωνο?
 
Εσυ θα κουραστεις ποτε να μου παίρνεις συνεντεύξεις? Με ξεκουραζει αφανταστα και λειτουργει σαν ελιξηριο ζωης το
ραδιοφωνο και η επικοινωνια με τους ακροατες που δειχνουν με καθε τροπο τον ενθουσιασμο τους ..
 
Τι αγαπας περισσοτερο στην ζωη σου και τι σου δινει γαληνη ?
 
Η Οικογενεια μου .οι δισκοι μου .και η προετοιμασια μιας εκπομπης που αποτελειται απο πολλα σταδια παρεα με λιστες ξενα περιοδικα και Τοπς δισκους δισκους και η μουσικη...


Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ