iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Δ. Καρασταμάτης:
''Μονόδρομος η ενότητα
σε Ραφήνα Πικέρμι''


Άρθρο του Δημήτρη Καρασταμάτη στην εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''.
Κατ αρχάς μέσω της εφημερίδας ''Πρωτοσέλιδο'' θέλω να εκφράσω τις ευχές μου για την νέα χρονιά. Πίστη και αγάπη οι δύο λέξεις που πρέπει να μας συνοδεύουν κάθε στιγμή το 2020!
 
Ευχές για καλή υγεία,θετική ενέργεια και ετοιμότητα για τις προκλήσεις που μας περιμένουν. Δεν θέλω από αυτό το σύντομο άρθρο μου να αναφερθώ στον κατάλογο των προβλημάτων που ήδη αντιμετωπίζουμε και λίγο έως πολύ  όλοι μας γνωρίζουμε, αλλά στον τρόπο να τα επιλύσουμε!
 
Τον Δεκέμβριο του 2018 υπενθυμίζω, πάλι  με άρθρο μου στο ''Πρωτοσέλιδο'', ήμουν ο πρώτος που αναφέρθηκε στον όρο Δημοτική Αρχή Εθνικής Ενότητας και χαίρομαι που σιγά σιγά απέκτησε και αποκτά συνεχώς νέους υποστηρικτές.
 
Η ισχύς εν τη ενώσει! Κάθε λογικά σκεπτόμενο μέλος της κοινωνίας μας και με ενδιαφέρον για το καλό του συνόλου και μόνο, αντιλαμβάνεται τη θεμελιώδη σημασία αυτής της διαχρονικής άποψης. Η Ελλάδα μεγαλούργησε όποτε ήταν ενωμένη. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό! Ας είναι ο οδηγός μας στους δύσκολους καιρούς.
 
Η Ραφήνα και το Πικέρμι μας βρίσκονται σήμερα σε σταυροδρόμι σημαντικότατων επιλογών και έργων για το σήμερα αλλά και για το αύριο. Είναι η στιγμή όλοι μαζί, ενωμένοι να προχωρήσουμε. Επικροτώ μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο την άριστη συνεργασία του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς και του αντιδημάρχου, επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' Ανδρέα Βασιλόπουλου. Στην ουσία μια πρωτοποριακή συνεργασία με μόνο στόχο την πρόοδο του τόπου μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και παράταξης της αντιπολίτευσης, της οποίας συνεργασίας τα πρώτα αποτελέσματα ήδη φαίνονται. Και βεβαίως χωρίς αυτό να σημαίνει απεμπόλιση του δικαιώματος στην κριτική και τη διαφωνία στο δημοτικό συμβούλιο αν υπάρχει διάσταση απόψεων.
Η καθημερινή μου επαφή με πολίτες όλου του κοινωνικού φάσματος, ενισχύει τη νέα φιλοσοφία που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση για καλόπιστες και εποικοδομητικές συνεργασίες. Ο κόσμος επιβραβεύει αυτή τη λογική, καθώς δείχνει να είναι πλέον ''μονόδρομος'' σε όλα τα επίπεδα.
 
Η σοφή Ελληνική παροιμία ''ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη'' αποτελεί στις μέρες μας τον ''καθρέφτη'' της επιθυμίας και της βούλησης της τοπικής κοινωνίας. Οι ανώφελες αυτοδιοικητικές έριδες, η στείρα αντιπολίτευση χωρίς νόημα και οι κακόπιστη κριτική ζημιώνουν ανεπανόρθωτα τον τόπο. Αυτό ας το συνειδητοποιήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι θιασώτες της παρακμής και οι υποστηρικτές της ακινησίας. 
Μπροστά ενωμένοι με ταχείς ρυθμούς. Ούτε καν σημειωτόν. Με το βλέμμα στο μέλλον για τον υπερσύγχρονο δήμο που ονειρευόμαστε. Για τα τα παιδιά μας και τις οικογενειές μας. 
Με το βλέμμα στο μέλλον σε όλα. Καθημερινότητα, περιβάλλον, πολιτισμό, αθλητισμό, Τέχνες και Γράμματα, εκπαίδευση και έργα Πνοής.
 
Η ενότητα είναι η ''πυξίδα'' μας για ένα ασφαλές μέλλον. Με ποιότητα ζωής. Με καινοτόμες ιδέες και διάθεση για προσφορά στο κοινό καλό!
 
Ο Δ.Κ. είναι επικεφαλής της Κίνησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το αστικό περιβάλλον
Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης Ραφήνας- Πικερμίου και συντονιστής των φιλοζωικών ομάδων της γειτονιάς.