iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

''Κεραυνός'' Μ. Χρυσοχοίδη
για τον αστυνομικό
που χτύπησε ανήλικο


Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται. Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος με τον πατέρα του. Το παιδί ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τρομαγμένο, όπως γράφει ο άνδρας στο Facebook, προσθέτοντας ότι ένας γείτονας έστειλε το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που είχε καταγράψει το περιστατικό.
«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.