iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Δεν είχε προσβληθεί
από κοροναιό ο
62χρονος στη Θεσσαλονίκη


Λήξη συναγερμού  για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού 2019-nCoV στη Θεσσαλονίκη.

Το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης για τον κοροναϊό 2019-nCoV που διενήργησε το Ινστιτούτο Παστέρ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, με το συγκεκριμένο περιστατικό δοκιμάστηκαν για μια ακομη φορά μέςα σε λίγες ημέρες τα αντανακλαστικά του υγειονομικού συστήματος της χώρας μας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και την αντιμετώπιση κρούσματος κοροναϊού. Αντανακλαστικά που πρέπει να ειναι εξαιρετικά, με δεδομένο ότι πλεον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για τη συγκεκριμένη επιδημία που ξεκινησε από την Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες.

Ο 62χρονος Έλληνας, που εισήχθη χθες στον ένα εκ των δύο θαλάμων αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κινητοποίησε το νοσηλευτικό ίδρυμα, το Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το υπουργείο Υγείας. Κι αυτό διότι εκτιμήθηκε πως το περιστατικό ήταν σοβαρό έχοντας ιστορικό ταξιδιού το τελευταίο 20ήμερο στην πόλη Ουχάν της Κίνας όπου ξέσπασε η επιδημία του νέου κοροναϊού αλλά και γιατί ο άνδρας είχε εκδηλώσει ήπια συμπτώματα που παρέπεμπαν στη λοίμωξη που ο νέος ιός προκαλεί.