iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου φορέων
για το θέμα του
λιμανιού της Ραφήνας


Δελτίο Τύπου από φορείς για το θέμα του λιμανιού της Ραφήνας.

Καίρια ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του λιμανιού της Ραφήνας απεύθυναν στο δήμαρχο κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου ο «Εξωραϊστικός Σύλλογος Νηρέας» και η «Πρωτοβουλία Πολιτών για ένα λιμάνι που θα συμβιώνει αρμονικά με την πόλη».

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν θα τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα αυτό μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές! Είναι αυτονόητο βέβαια πως όταν ανακοινωθεί κάτι επίσημα θα το μάθουν και οι δημότες της Ραφήνας, όμως τότε πλέον θα μιλάμε για τετελεσμένα γεγονότα. Δεν καταλαβαίνουμε επίσης, τι εμποδίζει το Δήμαρχο να ανακοινώσει τώρα τη θέση του σχετικά με την επέκταση και την πώληση του λιμανιού.

Όπως αποκάλυψε δημοσίως η πρώην Διευθ. Σύμβουλος του ΟΛΡ κ.Αδαμοπούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 27/8, στο οποίο επιχειρήθηκε να περάσει η ΣΜΠΕ εν αγνοία των κατοίκων, ο δήμος Ραφήνας – Πικερμίου είναι γνώστης του «Monster» Plan της επέκτασης του λιμανιού εδώ και χρόνια. Τέτοιες πληροφορίες όμως πρέπει να γνωστοποιούνται άμεσα στην τοπική κοινωνία και να ακολουθεί μια περίοδος ευρείας διαβούλευσης.

ΖΗΤΑΜΕ:

1/ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ από το δήμαρχο, τη διοίκηση του ΟΛΡ και τους αρμόδιους υπουργούς ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

2/ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ σχετικά με την επέκταση και πώληση του λιμανιού, ΠΡΟΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙ