iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Από την Τετάρτη
επιστρέφει ο
βαρύς χειμώνας


Ραγδαία θα είναι η αλλαγή του καιρού την επόμενη εβδομάδα, καθώς από την Τετάρτη το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ η πρόγνωση του καιρού θέλει ακόμα και χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική επικράτεια. 

Μέχρι τότε, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα, ωστόσο από την Τρίτη θα πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 3-2-2020

Ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά τις μεσημβρινές ώρες, μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς  τοπικά στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

ΤΡΙΤΗ 04-02-2020

Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν, φθάνοντας στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 06-02-2020

Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά με χαμηλότερο υψόμετρο, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.