iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Εξαρθρώθηκε συμμορία
βίαιων ανηλίκων
με σιδηρογροθιές!


Συμμορία ανηλίκων, που κατηγορούνται ότι λήστευαν με ιδιαίτερη βία συνομήλικους τους και δρούσε στη Νέα Ιωνία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής. Μέλη της δύο 17χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις από τους δράστες συνελήφθησαν με εντάλματα, χθες το πρωί, στο Αιγάλεω και τη Νίκαια, ενώ αναζητείται ο τέταρτος, 17 ετών, που ήταν συνεργός τους. Σημειώνεται, ότι στην δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Οι δράστες αρχικά εντόπιζαν τα θύματά τους, που ήταν κυρίως ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες. Δρούσαν την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους από εξωσχολικές δραστηριότητες και είτε με την απειλή, είτε με τη χρήση βίας, τα ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, ενώ αμέσως μετά τα λήστευαν.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το ότι σε μία περίπτωση χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο, με συνέπεια ο ανήλικος να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει οι δράστες.

Τα μέλη της συμμορίας δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλεφώνων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών, αλλά αφαιρούσαν και ρούχα των θυμάτων τους. Η αστυνομία έχει εξιχνιάσει εννέα ληστείες ως τώρα , ενώ συνεχίζεται η έρευνα. Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον ανακριτή Ανηλίκων.