Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξη διαρκείας
με ''παρένθεση'' βροχής
την Παρασκευή


Ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος τις προσεχείς ημέρες, με τους μετεωρολόγους, ωστόσο, να προβλέπουν μια βροχερή… ανάπαυλα.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά καλός, με τοπικές βροχές να αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι, τις βραδινές ώρες, δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε υψόμετρα άνω των 1.000 μέτρων, στις ίδιες περιοχές.

Ο σχετικά ζεστός καιρός της Τετάρτης θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μια πολύ μικρή πτώση και την ηλιοφάνεια να επικρατεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Για τον καιρό της Παρασκευής, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει μια «ζώνη» συννεφιάς που θα εκτείνεται από την κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο, μέχρι τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Αττικής, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και, από το απόγευμα, στην υπόλοιπη χώρα. Ο καιρός σε ορισμένα τμήματα -κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια- αναμένεται να είναι ακόμα πιο «βαρύς», φέρνοντας και σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει βροχερός -και με σποραδικές καταιγίδες- κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ στο Αιγαίο προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το τριήμερο Κυριακής, Δευτέρας και Τρίτης αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, με τον καιρό να είναι ανοιξιάτικος.