iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Η θέση της Σίσσυς
Κατσούδα για τα
καταστήματα στο Πικέρμι


Οφείλουμε δημοσιογραφικά να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις και των δύο πλευρών στο επίμαχο ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές στο Πικέρμι. Μετά την επίσημη θέση του εμπορικού συλλόγου και του προέδρου του Σπύρου Μαυρολέοντα, σε δηλωσή της στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr η αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σίσσυ Κατσούδα τόνισε.

Το Τοπικό Συμβούλιο Πικερμίου υπερασπίζει τα συμφέροντα επαγγελματιών και εργαζομένων και μάλλον ενοχλεί. Στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, τέθηκε προς συζήτηση η πρόταση επαγγελματιών του Πικερμίου, για ισότιμη αντιμετώπισή τους με αντίστοιχους επαγγελματίες της Ραφήνας, ώστε όσοι θέλουν να μπορούν να ανοίγουν νόμιμα τα καταστήματά τους και τις Κυριακές. Το επιχείρημα αφορούσε την προάσπιση των επαγγελματιών στο να λειτουργούν νόμιμα και όχι υπό την απειλή κυρώσεων και το συμφέρον των εργαζομένων στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που συνδέονται με τη μία επιπλέον ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή.
Τ
ο Τοπικό Συμβούλιο, έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και διατηρεί την θεσμική του αυτονομία, χωρίς να χρειάζεται καμιά συνδικαλιστική έγκριση για να προβεί στις προτάσεις του. Οξύμωρο είναι, σύλλογος του ενιαίου Δήμου, να διεκδικεί άνιση μεταχείριση μεταξύ επαγγελματιών, διαφορετικών τμημάτων του Δήμου.