iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Χωρίς δακτύλιο η
Αθήνα και παρκάρισμα
παντού την Τρίτη


Στην απεργία της Τρίτης θα συμμετάσχουν με 24ωρο ''χειρόφρενο'' οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, με συνέπεια να «παγώσουν» οι μετακινήσεις στην Αθήνα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν θα ισχύσει το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας «θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (ΙΧΕ, φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες άτυπη οδηγία για την αυριανή απεργία έχει δοθεί και στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας. Η οδηγία που έχει δοθεί είναι να υπάρχει «μερική ανοχή» για σταθμεύσεις σε θέσεις με λευκή, κυρίως, διαγράμμιση. «Σε ό,τι αφορά τις ράμπες και τα διπλοπαρκαρίσματα δεν θα γίνεται καμία εξαίρεση».

Να σημειωθεί ότι λόγω της συμμετοχής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην απεργία, ένα μεγάλο κομμάτι των στελεχών της δημοτικής αστυνομίας δεν θα εργαστεί αύριο, όμως θα υπάρχουν περιπολίες υπό το καθεστώς του «προσωπικού ασφαλείας».