iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ερώτηση του Σπύρου
Κάρλου για τον ερανικό
λογαριασμό πυροπλήκτων


Σημαντική ερώτηση από τον επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' Ραφήνας Πικερμίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ερανικό λογαριασμό πυροπλήκτων.

Ο κ. Κάρλος ρώτησε τον δήμαρχο τι γίνεται με τον λογαριασμό και ο Βαγγέλης Μπουρνούς του απάντησε πως οι καταθέσεις ανέρχονται στο ποσό του 1.062.000 ευρώ για τη διαχείριση του οποίου θα αποφασίσει η ειδική δημοτική επιτροπή που επικαιροποιήθηκε μετά τις εκλογές.

Ο κ. Κάρλος ανέφερε πως έχει στη διαθεσή του επίσημο έγγραφο της Περιφέρειας στο οποίο σημειώνεται πως ο Δήμος στις 26 Αυγούστου 2019 ζήτησε από την Περιφέρεια να εγκρίνει την εκταμίευση των χρημάτων στην τράπεζα Πειραιώς και η Περιφέρεια απάντησε αρνητικά γιατί ο φάκελος είναι ελλιπής, καθώς λείπουν έγγραφα.

Ο κ. Μπουρνούς επισήμανε πως η επιτροπή δεν μπορούσε να συνεδριάσει μετεκλογικά (εννοώντας τις εθνικές εκλογές του καλοκαιριού) κάτι που θα γίνει σε λίγες ημέρες, καθώς η νέα κοινή υπουργική απόφαση εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα. ''Τα χρήματα θα έρθουν στο Ταμείο του δήμου σε κάθε περίπτωση'' υπογράμμισε ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος όμως διευκρίνισε πως για να δοθούν στους πυρόπληκτους ή για έργα στην πληγείσα περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι και Νέο Βουτζά θα πρέπει η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής να είναι ομόφωνη.

Επίσης ο κ. Μπουρνούς σε ερώτηση του επικεφαλής της ''Νέας Αρχής'' για την ΑΜΚΕ ''Μάτι ξαναζώ'' είπε ευθαρσώς πως ''το εγχείρημα έως σήμερα απέτυχε πλήρως''. Και πρόσθεσε ''αν δεν μπει πλάτη θα μείνει μόνο στα χαρτιά''.