Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ''κόφτης'' και η άγνωστη
παιδική χαρά
της Ραφήνας!


"Παρθενική εμφάνιση" του ηχητικού "κόφτη" στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου ανήμερα του Αηίου Σπυρίδωνα, μήπως έκανε το θαύμα του και οι σύμβουλοι τέλειωναν στην ώρα τους τις τοποθετήσεις. Κάτι έγινε είναι η αλήθεια. Από τα αξιομνημόνευτα η φιλική παρατήρηση του Δαμιανού Φαφούτη στον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μώρο όταν ο γραμματέας του ΔΣ αλλά με την ιδιότητα του συμβούλου Μάκης Βουδούρης, τοποθετήθηκε για τις παιδικές χαρές και ξέφυγε ένα λεπτό. Ο κ. Μώρος απλά και ανθρώπινα απάντησε "ξεχάστηκα, συγνώμη", ενώ διευκόλυνε και ο κ. Βουδούρης που διέκοψε αμέσως. Ο "κόφτης" μπαίνει στο πεντάλεπτο, έτσι για την ιστορία και είναι πιό δυνατός από αυτόν της βουλής!

Να ξεχωρίσουμε και την έντονη φραστική διαμάχη του κ. Βουδούρη με την κ. Τόκα η οποία "πετάχτηκε" σε κάποια στιγμή χωρίς να έχει το λόγο για να της πει ο γραμματέας "αρκετά σας παραχαιδέψαμε"!

Ενδιαφέρουσα η επισήμανση του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνού ότι στην αρχή της θητεία;ς της Δημοτικής Αρχής η συνεδρίαση γινόταν κάθε 20 με 25 ημέρες και τώρα κάθε εβδομάδα, ενώ υπάρχουν και κάποιες φορές δύο την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι παράγεται έργο και από τους εργαζόμενους και από τη διοίκηση τόνισε ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος είχε την ατάκα της βραδιάς. Όταν καθυστέρησε μόλις τρία λεπτά (σπάνια το κάνει) να προσέλθει στη συνεδρίαση του τηλεφώνησε ο πρόεδρος κ. Μώρος. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε στην πόρτα φουριόζος λέγοντας "μην μου τηλεφωνάς εδώ είμαι"!

Το μεγάλο θέμα που τέθηκε εκτός ημερησίας ήταν η ανακαίνιση και λειτουργία για τρεις παιδικές χαρές στη Ραφήνα από τις 33 που συνολικά υπάρχουν. Υπήρξαν αψιμαχίες στη συνεδρίαση, αλλά τελικά ομοφώνως όπως ήταν λογικό όλοι ψήφισαν ναι. Ο κ. Φαφούτης επικεφαλής της "Συμμαχίας Δημιουργίας" ζήτησε να καταγραφεί η επισήμανση ότι πρέπει να διευκρινιστεί ποια είναι η τρίτη παιδική χαρά γιατί υπήρξε κάποια ασάφεια είναι αλήθεια, σχετικά με την ακριβή τοποθεσία της.

Γενικά ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα όπως είπε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στη θρυλική κωμωδία...