iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Μετανάστες έβαλαν
φωτιές στον
Ελαιώνα στη Μόρια


Νέα απόπειρα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθούν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης έκαναν πριν από λίγο μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας. Φήμες που διαρρέονται στον καταυλισμό και προκαλούν αναταραχή, λένε ότι όσοι φθάνουν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο φεύγουν στην ελληνική ενδοχώρα.

Αυτή η φημολογία έρχεται να προστεθεί στα «μηνύματα στα κινητά» που ισχυρίσθηκαν ότι είχαν λάβει ορισμένοι και έλεγαν ότι είχαν ανοίξει τα σύνορα. Μετά από αυτά τα μηνύματα μάλιστα, είχαν κινηθεί προς το λιμάνι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο και ξέσπασαν επεισόδια στο ύψος του Καρά Τεπέ με τους αστυνομικούς που τους απώθησαν πίσω στη Μόρια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στη Μόρια είναι ισχυρές και κατάφεραν να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι άρχισαν να τρέχουν στον ελαιώνα, ανάβοντας φωτιές και εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Οι εξαγριωμένοι μετανάστες επιχείρησαν να κάνουν και καθιστική διαμαρτυρία, αλλά τελικά υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.