iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Σύλληψη ληστών
μετά από καταδίωξη
100 χιλιομέτρων!


Μετά από πολύωρη καταδίωξη που ξεκίνησε από τη Λαμία, η Αστυνομία συνέλαβε δυο Ρουμάνους ληστές στη γέφυρα της Αρκίτσας.

Νωρίς το μεσημέρι δυο νεαροί Ρουμάνοι λήστεψαν περίπου 750 ευρώ από μίνι μάρκετ στο Παγκράτι Λαμίας. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ενημέρωσε το συντομότερο δυνατόν την αστυνομία δίνοντας μάλιστα και τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο τράπηκαν σε φυγή οι δυο Ρουμάνοι.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί του Β' Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας εντόπισαν το θαλασσί Audi, τύπου Station Wagon, να κινείται στην εθνική οδό έξω από τη Λαμία, με κατεύθυνση προς Αθήνα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε καταδίωξη με περιπολικά από το Β΄ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων, της Αμεσης Δράσης, αλλά και του Α' ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων, που έστησαν μπλόκο στον κόμβο της Αρκίτσας. Μια απόσταση 90 χιλιομέτρων.
Τελικά το θαλασσί Audi ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στη γέφυρα της Αρκίτσας και οι δυο ληστές συνελήφθησαν. Στη συνέχεια οι δύο νεαροί Ρουμάνοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο, όπου αναγνωρίστηκαν από την ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ, ενώ πάνω τους βρέθηκαν και τα χρήματα που της έκλεψαν.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «lamiareport» μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αρκετά πράγματα και προϊόντα τα οποία εξετάζονται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας. Τέλος, οι δυο Ρουμάνοι, που διαμένουν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν για «δουλειά», όπως είπαν, τη Λαμία οδηγήθηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.