iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Κτηνωδία! Έριξαν
φόλα σε σκύλο οδηγό
τυφλού στον Μαραθώνα


Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ δημοσιεύει το notioanatolika.gr και αξίζει να το διαβάσουν όλοι. Η Diamond ήταν ένα μαύρο Labrador Rertriever ηλικίας 4,5 ετών και ήταν πιστοποιημένος σκύλος-οδηγός τυφλών της Σχολής «Λάρα».

Eίχε δοθεί στον Παναγιώτη Κόλια, ο οποίος γεννήθηκε τυφλός. Ο Παναγιώτης δεν έχει δει ποτέ τα πρόσωπα των αγαπημένων του, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει πως «ο ουρανός είναι μπλε», καθώς τα χρώματα τα έχει ακουστά!

Κάποιοι υπάνθρωποι δολοφόνησαν τη Diamond ρίχνοντάς της φόλα, στον Μαραθώνα. Όχι μόνο αφαίρεσαν τη ζωή ενός άκακου αλλά και χρήσιμου πλάσματος αλλά... έκλεισαν και τα μάτια στον κόσμο ενός ανήμπορου συνανθρώπου τους.

Ο Παναγιώτης είναι ένας εργαζόμενος άνθρωπος παρά την ολική απώλεια της όρασής του και η δολοφονία της Diamond του στέρησε και τη συντροφικότητα, τη χαρά και την αγάπη, αφού η σχέση μεταξύ σκύλου-οδηγού και χειριστή είναι στενή, αμοιβαία κι αξιοθαύμαστη.

Ειδικά σε μια χώρα με ελάχιστους σκύλους-οδηγούς λόγω του υψηλότατου κόστους εκπαίδευσης, ο Παναγιώτης και η Diamond υπήρξαν μια άριστα εκπαιδευμένη και συντονισμένη ομάδα.

Πλέον όμως κάποιοι αφαίρεσαν από τον Παναγιώτη το – δεδομένο για τους περισσότερους – δικαίωμα στην καλύτερη, ταχύτερη και κυρίως ασφαλέστερη μετακίνηση.

Κυρίως όμως, του τραυμάτισαν την αυτοπεποίθηση που χαίρει κάθε χειριστής σκύλου-οδηγού αντιλαμβανόμενος ότι η δικαιωματικά ισότιμη μεταχείριση είναι εφικτή παρά τα όποια εμπόδια, φυσικά ή κοινωνικά», έγραψε μεταξύ άλλων η «Λάρα», επισημαίνοντας ότι για την εκπαίδευση της άτυχης Diamond απαιτήθηκαν όχι μόνο… πολύτιμοι οικονομικοί πόροι, αλλά και η αγάπη μίας αλυσίδας ανθρώπων, που με ανιδιοτέλεια συνεισέφεραν χρόνο και ενέργεια επί ενάμιση έτος, προκειμένου να λάβει αυτό το πολύτιμο δώρο ο Παναγιώτης.

«Η Diamond πρόσεχε τον Παναγιώτη, όπως η μητέρα το παιδάκι της» Θλίψη και θυμό όμως προκάλεσε η είδηση στους ανθρώπους της OPHTHALMICA, της πρώτης Ιδιωτικής Οφθαλμολογικής Κλινικής στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία στηρίζει έμπρακτα το έργο της Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα» και είχε φροντίσει στο παρελθόν τον Παναγιώτη!

ΠΗΓΗ notioanatolika.gr