iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Και τα Κέντρα Υγείας
στη ''μάχη'' κατά
του κορωνοιού


Το ένα μετά το άλλο τα δημόσια νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού βρίσκονται είτε σε ετοιμότητα να υποδεχθούν τα περιστατικά είτε στην τελική ευθεία των εκκενώσεων από τους ασθενείς τους και τη νοσηλεία νέων ασθενών με τη νόσο Covi-19.

Σε αυτή τη φάση μάλιστα εξετάζεται και το γεγονός να ενταχθούν στην ίδια διαδικασία κατά του κορωνοϊού και τα Κέντρα Υγείας της Αττικής.

Από τα Κέντρα Υγείας επίσης καταγράφεται κινητικότητα. Τόσο σε εκείνο το Κέντρο Υγείας των Σπάτων όσο σε σε εκείνο της λεωφόρου Αλεξάνδρας σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδεύεται το προσωπικό ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Μέχρι τώρα η καταγραφή της επιδημίας γίνεται με την παρακολούθηση όλων των επιβεβαιωμένων περιστατικών και με την ιχνηλάτηση των επαφών τους καθώς και με την καταγραφή των σοβαρών περιστατικών και των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ.

Ωστόσο, πλέον όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας θα σχεδιαστεί και υλοποιηθεί και σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού και στην κοινότητα, με δειγματοληπτικούς ελέγχους κατ’ οίκον από ειδικά κλιμάκια.

«Ένας μαζικός εργαστηριακός έλεγχος ο οποίος δεν γίνεται με τρόπο συγκεκριμένο, που να μην φέρνει σε επαφή τον ύποπτο με άλλους υπόπτους ή με το σύστημα υγείας, ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού ή και έκθεσης στον ιό από άτομα που έχουν κάτι άλλο, όπως μια κοινή εποχική ίωση ή γρίπη, η οποία συνεχίζεται» εξήγησε ο καθηγητής Τσιόδρας για ποιο λόγο δεν μπορεί να γίνει το τεστ για τον κορωνοϊό.

Στοπ στη μετακίνηση προς την Περριφέρεια από τα αστικά κέντρα

Το αίσθημα ατομικής ευθύνης των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων και τον αυτοπεριορισμό τους επικαλέστηκε εμφατικά ο κ.Τσιόδρας, καλώντας «ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου, τα οποία ούτως ή άλλως έπρεπε να έχουν αυτοπεριοριστεί».

«Να μην απομακρύνονται στα νησιά ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου, τα οποία ούτως ή άλλως έπρεπε να έχουν αυτοπεριοριστεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και ανέφερε τις τεράστιες δυσκολίες για διακομιδή γενικά περιστατικών και ιδίως για αεροδιακομιδών.