Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακοκαιρία με
καταιγίδες και κρύο
την άλλη εβδομάδα


Δύο «κύματα κακοκαιρίας» αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας, το πρώτο από το απόγευμα της Κυριακής και το δεύτερο από την Τετάρτη.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τη νύχτα της Δευτέρας 23/03 προς Τρίτη 24/03 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ της Τρίτης 24/03 θα περιοριστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία. Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη 25/03 για το οποίο θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τις νότιες περιοχές της χώρας το απόγευμα της Κυριακής 22/03 θα είναι η αιτία μια νέας μεταβολής του καιρού. Τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Κυριακής 22/03 στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και έως το πρωί της Δευτέρας 23/03 θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Λίγες χιονοπτώσεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας 23/03 στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Από τη νύχτα της Δευτέρας 23/03 προς Τρίτη 24/03 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά και έως το βράδυ της Τρίτης 24/03 θα περιοριστούν στη Θράκη, στη Μακεδονία και ενδεχομένως στη Θεσσαλία. Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη 25/03 για το οποίο θα μπορέσετε να ενημερωθείτε σε επόμενες ανακοινώσεις της ΕΜΥ.