iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή Το πολύ
αντισηπτικό ''σκάει''
τα χέρια μας...


Στην εποχή του κορονοϊού όλοι μας μένουμε σπίτι, αφήνουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και πιο συγκεκριμένα, το καλό πλύσιμο των χεριών μας με σαπούνι και έπειτα αντισηπτικό gel.

Σημειώνουμε πως δεν είναι μόνο το σαπούνι με αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή δράση που χρησιμοποιείς στο πλύσιμο των χεριών σου, είναι και ο ίδιος ο τρόπος που πλένεις τα χέρια σου. Απαιτείται- σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ– τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν και μετά από κάθε επαφή με το άτομο ή το περιβάλλον του (δωμάτιο, αντικείμενα), πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

 

Παρόλα αυτά, η φροντίδα των χεριών σου δεν πρέπει να σταματά στο σαπούνι και το αντισηπτικό που χρησιμοποιείς στη συνέχεια. Κάπου εδώ κάνεις το μεγάλο λάθος, που ευθύνεται για την ξηρή και ερεθισμένη επιδερμίδα των χεριών σου. Γιατί, όπως καταλαβαίνεις, τόσο οι γενναιόδωρες- και καλά κάνεις- ποσότητες αντισηπτικού στα χέρια όσο και το συνεχές πλύσιμο- επαφή με σκληρά σαπούνια διαταράσσουν το pH της με αποτέλεσμα η επιδερμίδα στα τα χέρια να σκάει και γίνεται τραχιά. Σε μερικές περιπτώσεις κάνει κόκκινες ''ρωγμές'' και σε ακραίες φουσκάλες. Ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη κίνησή σου; Η κρέμα χεριών.

 

Είναι η κίνηση ματ και το προϊόν που θα ενυδατώσει και θα θρέψει βαθιά την επιδερμίδα των χεριών σου που ταλαιπωρείται από την αφυδάτωση από τη συνεχή χρήση αντισηπτικών, προστατεύοντάς την παράλληλα. Βάλε λοιπόν, στο πρόγραμμα, αμέσως μετά να απλώνεις την ενυδατική κρέμα στα χέρια σου, δίνοντας έμφαση στην πάνω πλευρά τους.

Αυτό συνιστούν οι δερματολόγοι που αυτές και τις επόμενες ημέρες θα δέχονται πολλά τηλεφωνήματα...