iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Η Βίκυ Σαντ
για την αδιαφορία
των ημερών


Με ένα εξαιρετικό κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb η Βίκυ Σαντ καυτηριάζει την αδιαφορία των Ελλήνων τις κρίσιμες αυτές ημέρες.

22 Μαρτίου 2020 Τί σημασία έχει ποιά μέρα καραντίνας είναι; Πραγματικά καμία...
Αφού τόσοι άνθρωποι κάνουν "διακοπές". Δεν στεναχωριέμαι που είμαι κλεισμένη σπίτι μου. Είμαι ευγνώμων που έχω 4 τοίχους και ένα πιάτο φαΐ, φαντασία να βρω δημιουργικές ασχολίες ακόμα και μέσα στο σπίτι.
Στεναχωριέμαι που υπάρχουν άτομα στην ηλικία μου που δεν κατανοούν τι σημαίνει "μένω σπίτι για να προστατεύσω τους γύρω μου", "αν βγω κρατάω 2 μέτρα απόσταση" είτε από την φαινομενικά υγιή φίλη μου, τον φίλο μου, είτε τη σχέση μου εφόσον δεν μένουμε στο ίδιο σπίτι. Γιατί, φίλε συνομήλικε, εύκολα νοσείς ασυμπτωματικά και κολλάς τον ευάλωτο γονιό, παππού, τη φίλη σου με το άσθμα... Εύκολα μείον μία οι κλίνες στις ΜΕΘ...
Απελπίζομαι που δεν κατανοούν ότι δεν χρειάζεται να νοσήσεις για να είσαι φορέας, ούτε ότι ΔΕΝ μας κοροϊδεύει κάποιος αλλά η διπλανή μας χώρα μετρά νεκρούς κάθε δευτερόλεπτο.
Για αυτό στεναχωριέμαι- που η γενιά μου -αυτή που θα πάρει τον πλανήτη στα χέρια της σε λίγα χρόνια- δεν έχει ενσυναίσθηση. Που αντί να προσπαθεί να ξανά σπείρει την ανθρωπιά και να φροντίσει τον δίπλα, κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του και ο μόνος αγώνας αυτής της γενιάς είναι μια αβάσιμη, άκαιρη αντίδραση. Στην ώρα της κρίσης ο καθένας δημιουργεί "κανόνες" δικούς του και κοιμάται ήσυχος έτσι.. "πλασματικά".
Θα αλλάξει ο κόσμος;
Κάτι τέτοιες στιγμές ανάγκης και δυσκολίας αχνοφαίνεται η απάντηση.. αναρωτιέστε μήπως είναι "ναι"; Για ρίξτε άλλη μια ματιά γύρω σας.