iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ένωση Συντακτών στα
ΜΜΕ: ''Μεταδίδετε
αληθινές ειδήσεις''


Συστάσεις αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας αποστέλλει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση των πολιτών κάτω από τις δυσκολότατες συνθήκες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία ο Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτελούν σημαντικό και καθοριστικό έργο. Οι δημοσιογράφοι καθημερινά με αυταπάρνηση ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο, για τους πολίτες που πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους.
Σε αυτή τη μάχη της ζωής οι δημοσιογράφοι έχουν τη δική τους καθοριστική συμβολή, πάντα με σεβασμό στον κώδικα δεοντολογίας καθώς οι πολίτες περιμένουν:

Πραγματικές και καλά διασταυρωμένες ειδήσεις
Ενημέρωση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να προστατευθούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους γύρω τους και

Πληροφορίες με ψυχραιμία, χωρίς επιπόλαιη διαχείριση και ερμηνεία των επίσημων ανακοινώσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι δίπλα στους συναδέλφους και τους υπενθυμίζει ότι για τη δική τους προστασία πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που συνιστούν οι αρμόδιες αρχές και να τονίζουν στους πολίτες τόσο την αναγκαιότητα όσο και τον τρόπο εφαρμογής τους, ώστε να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες ο ιός», ενώ η ανακοίνωση ολοκληρώνεται τονίζοντας πως
«Αυτή τη μάχη που δίνει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία θα την κερδίσουμε…»