iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Διάσημος οδοντίατρος
συμβουλεύει για
την οδοντόβουρτσα


Τις κορυφαίες πρακτικές υγιεινής του στόματος, που θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποκαλύπτει ένας οδοντίατρος διασημοτήτων στην Αυστραλία.

Ο Δρ. Γκάμερ Βέρντιαν, από το Σίδνεϊ, τονίζει πως η απλή οδοντική υγιεινή στο σπίτι είναι εξίσου σημαντική με το τακτικό πλύσιμο των χεριών και την υιοθέτηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ εξήγησε πως οι οδοντόβουρτσες μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια, γι’ αυτό είναι ένα «πιθανό σημείο επαφής για τον κορωνοϊό».

Για την καλή οδοντική υγιεινή κάθε μέρα και νύχτα, συνιστάται το πλύσιμο της οδοντόβουρτσας με ζεστό νερό για 30 δευτερόλεπτα πριν την χρήση και ξέπλυμα του στόματος με στοματικό διάλυμα Betadine. «Βάζοντας την οδοντόβουρτσα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό για 30 δευτερόλεπτα, προτού προσθέσετε την οδοντόκρεμα, είναι ένας εύκολος τρόπος να μειώσετε την πιθανότητα η οδοντόβουρτσά σας να γίνει σημείο επαφής για έναν ιό» λέει ο Δρ. Βέρντιαν.
Δεύτερον, υπάρχουν αναφορές ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του σάλιου, οπότε όσο πιο γρήγορα καταστραφούν τα βακτηρίδια που φτάνουν στο στόμα σας, τόσο το καλύτερο. «Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, είναι το καλύτερο στοματικό διάλυμα για να μειώσετε το ιικό περιεχόμενο του σάλιου, γι’ αυτό και πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθημερινά».

Ο οδοντίατρος λέει ότι ένα υγιές στόμα μειώνει επίσης το γενικό φορτίο βακτηρίων στο σώμα σας, το οποίο επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα να καταπολεμήσει μια λοίμωξη ή έναν ιό από την είσοδό του στην κυκλοφορία του αίματος. «Τα υψηλά επίπεδα βακτηρίων που προέρχονται από το στόμα έχουν συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρδιαγγειακών νοσημάτων και πνευμονικής νόσου, και τα δύο αυτά, σας κάνουν πιο ευάλωτους στην σοβαρή προσβολή από έναν μολυσματικό ιό, όπως ο κορωνοϊός» ανέφερε.