iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Τι χαρτί χρειάζεται
για να πάμε σε
συνεργείο αυτοκινήτων


Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου έχει αλλάξει τη ζωή μας καθώς όλοι οι πολίτες πρέπει να στέλνουν ειδικό SMS το 13033 ή να φέρουν την ειδική Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση κίνησης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις συνεργείων εκτιμούν πως με την αποστολή του κωδικού μετακίνησης 2 ή Β2 στο 13033 μπορεί κάποιος να μεταβεί στο συνεργείο ή σε κάποια αντιπροσωπεία ΙΧ ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους συγκεκριμένους κωδικούς οπότε καλό θα ήταν όσοι μεταβούν σε συνεργεία ή εκθέσεις να έχουν μαζί τους την υπεύθυνη δήλωση ή το ιδιόχειρο σημείωμα μετάβασης.

Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν κάποιο μηχανικό ή ηλεκτρολογικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 αναγράφοντας πρώτα τον κωδικό 2 στη συνέχεια το ονοματεπώνυμο τους και την διεύθυνση κατοικίας τους.

Σε περίπτωση που δεν έχουν κινητό τηλέφωνο ή δεν γνωρίζουν τη χρήση του τότε θα πρέπει να προμηθευτούν την ειδική Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση κίνησης των πολιτών την οποία θα πρέπει να την έχουν συμπληρώσει πριν ξεκινήσουν την μετάβασή τους στο συνεργείο ή στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να σημειώσουν το κουτάκι 2 ή Β2 της βεβαίωσης που αναγράφει:

«Β2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.»

Την ίδια βεβαίωση πρέπει να συμπληρώσουν και αν επιθυμούν να επισκεφθούν κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Σε περίπτωση τώρα που κάποιος δεν έχει κινητό, αλλά ούτε υπολογιστή με εκτυπωτή για να προμηθευτεί την ειδική Βεβαίωση κατ΄εξαίρεση κίνησης των πολιτών τότε θα πρέπει να αναγράψουν σε μια ιδιόχειρη επιστολή τον λόγο μετάβασης και την ώρα αποχώρησης από το σπίτι για το συνεργείο ή την έκθεση αυτοκινήτων.

Όταν ολοκληρώσουν  τις εργασίες στο συνεργείο ή την επίσκεψή τους σε κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων τότε πριν αποχωρήσει από εκεί θα πρέπει να θυμηθεί να αναγράψει στην ιδιόχειρη επιστολή την ώρα αναχώρησης από το συνεργείο ή την έκθεση αυτοκινήτων ώστε σε έναν πιθανό έλεγχο των Αρχών να μην του επιβάλλουν το πρόστιμο των 150 ευρώ!