iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Γιώργος Κώτσηρας: Ο εθελοντισμός ένα
με τους Έλληνες


Ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων και τη Γραμματεία Ειδικών κοινωνικών δικτύων ήταν ο δικηγόρος, διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών και πολιτευτής στην Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Κώτσηρας.

Ανέδειξε την σημασία του εθελοντισμού στην περίοδο της κρίσης επικεντρώνοντας από τη μεριά του στο νομικό εθελοντισμό, όπως αυτός αναδεικνύεται από προγράμματα Νομικής Βοήθειας. Κατά την περίοδο δε που ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Νέων δικηγόρων Αθηνών για πρώτη φορά οι νέοι δικηγόροι θεσμικά συμμετείχαν σε τέτοια προγράμματα (βλ. Legal aid για νέους έως 35) βοηθώντας πολλούς συμπολίτες μας και εμπεδώνοντας τις αρχές του εθελοντισμού στον ούτως ή άλλως ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης.  

Στα θέματα δικαιοσύνης άλλωστε έχει ιδιαίτερη επιδείξει ιδιαίτερη ενασχόληση και ως Αν.Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ, όπου και στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Γραμματείας παραδόθηκε σε πρόσφατη συνάντηση εργασίας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη υλικό από προτάσεις από χιλιάδες μέλη ανά την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ανοίγματος στην κοινωνία.

Ο Γιώργος Κώτσηρας δήλωσε, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος: «Οι πρόσφατες καταστροφές στη Δυτική Αττική και η άμεση αντίδραση συμπολιτών μας από όλη την Ελλάδα απέδειξαν ότι ο εθελοντισμός είναι συνυφασμένος με τις αξίες του Ελληνικού λαού.»