iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Η αστυνομική σκυλίτσα
Άιζα βρήκε κοκαίνη
σε έφοδο στην Πρέβεζα


Άλλες δυο επιτυχίες στον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών στην Πρέβεζα κατέγραψε στο ενεργητικό της η εκπαιδευμένη στην ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών σκυλίτσα Άιζα της Δίωξης Ναρκωτικών, που οδήγησε τους αστυνομικούς σε ισάριθμες συλλήψεις σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Η Άιζα κλήθηκε αρχικά να ερευνήσει το σπίτι ενός Έλληνα στο οποίο έφτασαν οι αστυνομικοί από την αξιοποίηση στοιχείων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο σκύλος ανιχνευτής εντόπισε προσεκτικά κρυμμένες δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 65,2 γραμμαρίων κι έτσι ο κάτοχός τους συνελήφθη.

Στη συνέχεια, το λαγωνικό της Δίωξης ερεύνησε και το σπίτι ενός ακόμη Έλληνα υπόπτου, αλλά δεν βρήκε μέσα ναρκωτικά. Ωστόσο, δεν δυσκολεύτηκε να εντοπίσει την «καβάντζα» που είχε φτιάξει σε υπαίθριο σημείο έξω από το σπίτι, όπου ανακάλυψε μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 2,4 γραμμαρίων και άλλη μία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,7 γραμμαρίων. Οι δυο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρέβεζας κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.