iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Στέλιος Πέτσας: Έρχονται
αυστηρότεροι
περιορισμοί μετακίνησης


Προάγγελος για περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου μετακινήσεων οι δηλώσεις το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιος Πέτσας, τοποθετώντας στα επόμενα εικοσιτετράωρα τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τον αριθμό των επιτρεπόμενων μετακινήσεων.

Με γνώμονα την αντίληψη ότι οι συνεπείς δεν «πρέπει να νιώσουν κορόιδα» η κυβέρνηση αναμένεται άμεσα να προχωρήσει στον περιορισμό «είτε στο χρόνο, είτε στον αριθμό» των μετακινήσεων, καθώς «εξετάζουμε τις εφαρμογές του 13033» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο ίδιος σχολίασε ότι «αντιδράσαμε άμεσα» αναφορικά με τις εικόνες στις ουρές των τραπεζών και ανακοίνωσε ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα γίνεται η πληρωμή ρυθμισμένων οφειλών των πολιτών με τη χρήση κάρτας, μέσω του συστήματος taxis. Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι παράταση έχει δοθεί για τις φορολογικές υποχρεώσεις ατόμων άνω των 70 ετών ή με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου.

Λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «φέτος ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό μένοντας σπίτι» και χαρακτήρισε «υπεύθυνη» και μελετημένη την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τέλεση λειτουργιών από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι το Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών, μεταθέτοντας την επόμενη εβδομάδα την τελική απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα.