iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Ανοικτά τα διόδια το
Πάσχα, αλλά πέρασμα
με το ''σταγονόμετρο''


Ανοικτά θα είναι τα διόδια τις ημέρες του Πάσχα, καθώς αν έκλειναν η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη λόγω ρήτρας στις συμβάσεις να αποζημιώσει με τεράστια ποσά τις εταιρίες εργολάβων για διαφυγόντα κέρδη.

Έτσι τα διόδια θα είναι ανοικτά αλλά θα υπάρχει 24ωρος αυστηρότατος αστυνομικός έλεγχος και δεν θα περνάει κανείς χωρίς να πληροί τις προυποθέσεις μετακίνησης με τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτές τις ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι εξαιρέσεις που θα περιλαμβάνουν προφανώς επαγγελματική και ιατρική μετακίνηση, ιδιαίτερες περιπτώσεις για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Πάντως δεν θα περάσει κανένας για ψήσιμο οβελία ή...χαλασμένα υδραυλικά. Αυτό θα το επικοινωνήσει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, ώστε να γίνει κατανοητό και αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και επιστροφή πίσω από τα διόδια.

Έτσι το ''απαγορευτικό'' του Πάσχα είναι δεδομένο, οπότε μένει το μεγάλο ερώτημα αν θα ισχύσει το ίδιο και με την έξοδο του τριημέρου της Πρωτομαγιάς που φέτος πέφτει Παρασκευή. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα παραταθούν για άλλη μία ή δύο εβδομάδες δηλαδή ως τις 3 ή 10 Μαίου ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή μεταφοράς κρουσμάτων του ιού από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις προς την περιφέρεια και τα νησιά. Αυτό όμως μένει να το δούμε ανάλογα και με την καμπύλη της εξέλιξης όπως τονίζουν οι επιστήμονες.