iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Ραφήνα Κυκλοφορεί
ασυνείδητος και
σκορπίζει φόβο


Δεν ξέραμε αν έπρεπε να δημοσιοποιήσουμε τη λαχτάρα που πάθαμε μαζί με άλλους πολίτες της Ραφήνας σε κατάστημα της πόλης (εννοείται δεν μας επιτρέπεται να το αναφέρουμε για ευνόητους λόγους), όταν στις 11 παρά τέταρτο το πρωί μπήκε ηλικιωμένος ο οποίος διαβάστε με προσοχή τι έκανε.

Πριν εξιστορήσουμε την ... περιπέτεια να διευκρινίσουμε ότι μάρτυρες του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία περιστατικού ήταν οι δύο έντρομες υπάλληλοι του καταστήματος και τρεις πελάτες, οι δύο εντός με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας και ένας εκτός.

Ο ηλικιωμένος λοιπόν εμφανώς καταβεβλημένος, φορώντας μια τσαλακωμένη μάσκα, η οποία έπεφτε από το πρόσωπο και κάλυπτε μόνο το στόμα του όχι αποτελεσματικά βγήκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε και κατευθύνθηκε - κατά παράβαση προτεραιότητας - στο γκισέ του καταστήματος. Ο πελάτης που εξυπηρετείτο εκείνη την ώρα (εμείς παρακολουθούσαμε από απόσταση περιμένοντας να ολοκληρωθεί μια τυπική διαδικασία, ουσιαστικά είχαμε τελειώσει) φυσικά θορυβήθηκε και παρακάλεσε τον ηλικιωμένο να κρατήσει απόσταση. Η απάντηση ήταν ''φοράω μάσκα μη φοβάσαι είμαι καλά''. Η τσαλακωμένη μάσκα επαναλαμβάνουμε κάλυπτε κάπως μόνο το στόμα. Κοιταχτήκαμε όλοι και ευχηθήκαμε από μέσα μας να πάνε όλα καλά.

Ο προηγούμενος πελάτης ολοκλήρωσε τη συναλλαγή και έφυγε γρήγορα. Κι εδώ αρχίζει το θρίλερ. 

Ο ηλικιωμένος αφού κολλάει σχεδόν το προσωπό του στο τζάμι ασφαλείας του γκισέ ζητεί κάποια υπηρεσία. Η υπάλληλος ενώ τον εξυπηρετεί βγάζει το κινητό του τηλέφωνο και καλεί τον γιατρό του. Διαβάστε επί λέξει τι είπε. ''Γιατρέ δεν αισθάνομαι καλά, πονάει ο λαιμός μου και βήχοντας φτύνω φλέγματα (συγνώμη ειλικρινά για το αντιαισθητικό της περιγραφής, αλλά αντιλαμβάνεστε πόσο σημασία έχει). Δεν νομίζω να έχω πυρετό αλλά θα περάσω να με δείτε.''. 

Υπαλλήλους και πελάτες μας ''έζωσαν τα φίδια''. Ο ηλικιωμένος ατάραχος και φωνάζοντας στο τηλέφωνο συνέχισε επί τρία λεπτά να μιλάει με τον γιατρό του που προφανώς του έκανε ερωτήσεις.

Λεπτομέρεια. Παρ ότι είχε ολοκληρώσει τη δουλειά του στο κατάστημα συνέχισε να παραμένει μέσα και να μιλάει κάνοντας βόλτες! 

Η υπάλληλος ευγενικά τον παρακάλεσε να συνεχίσει τη συνομιλία έξω από το κατάστημα, αλλά αυτός δεν άκουγε ή έκανε ότι δεν άκουγε. Τελικά έκλεισε το τηλέφωνο και ατάραχος μπήκε στο αυτοκινητό του και πήγε στον γιατρό. Ή μπορεί ώσπου να πήγαινε να περνούσε και από άλλα καταστήματα της Ραφήνας, ή είχε περάσει ήδη...

Βγάλτε τα συμπερασματά σας ο καθένας μόνος του. Και παρακαλούμε θερμά μείνετε στο εξαιρετικά σοβαρό της υπόθεσης και όχι στο ''κουτσομπολίστικο'' σε ποιο μαγαζί έγινε το περιστατικό.

Μακάρι ο άνθρωπος να έχει ένα απλό κρύωμα, (για να έκανε πλάκα τέτοιες εποχές και σε αυτή την ηλικία απίθανο) αλλά σε κάθε περίπτωση η οικογενειά του ας τον νουθετήσει...