iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ραφήνα Auto Tech
Service Center 5 συμβουλές
για το ακίνητο ΙΧ


Ο κορονοϊός έχει αλλάξει την ζωή όλων μας. Οι έξοδοί μας έχουν περιοριστεί σημαντικά, είτε είναι για επαγγελματικούς λόγους, είτε είναι για οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση.

Έτσι τα αυτοκίνητά μας μένουν σε ακινησία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορές και προβλήματα, που μπορούν όμως εύκολα να αποφευχθούν, αν φροντίσουμε τα οχήματά μας κάνοντας μερικά απλά πράγματα. Το AutoTech Service Center του Γρηγόρη Τσίρου στη Ραφήνα (Λ. Φλέμινγκ 36) δίνει πέντε συμβουλές για τη συντήρηση του αυτοκινήτου την περίοδο των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

    1. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα βάζουμε μπροστά το αυτοκίνητό μας και το αφήνουμε να δουλεύει τουλάχιστον για 7-10 λεπτά. Αυτό βοηθά την μπαταρία να μένει φορτισμένη και να κυκλοφορούν τα υγρά ώστε να λιπαίνεται ο κινητήρας.
    2. Κυκλοφορούμε το αυτοκίνητο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, έστω και σε μικρή απόσταση, για να μην χαλάσουν τα λάστιχα και τα ρουλεμάν λόγω ακινητοποίησης. Επίσης, καλό είναι να ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
    3. Σημαντικό είναι το πλύσιμο του αυτοκινήτου μας εξωτερικά για προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Ιδιαίτερη επισήμανση στην καθαριότητα και απολύμανση του εσωτερικού χώρου.
    4. Εάν υπάρχει κλειστός χώρος για parking τον αξιοποιούμε, διαφορετικά μπορούμε να κάνουμε χρήση προστατευτικής κουκούλας, εφόσον παρκάρουμε σε εξωτερικό χώρο.
    5. Σε περίπτωση μεγάλης περιόδου ακινησίας του αυτοκινήτου και εφόσον υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης, είναι σημαντικό να αφήσουμε δύο παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά, ώστε να αποφύγουμε περιπτώσεις υγρασίας και μυρωδιάς “κλεισούρας”.

Είμαστε πάντα κοντά σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και επισκεφθείτε μας 9.00-15.00, Δευτέρα έως Παρασκευή (Με κωδικό “2” με SMS, ή συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο μετακίνησης και το κουτάκι “Β2”).

Τηλ. 22940-79100 τις ώρες λειτουργίας του συνεργείου. Για έκτακτη ανάγκη εκτός ωραρίου στο  6934380081.