iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Σε καραντίνα οικισμός
Ρομά με 5000 άτομα
στη Λάρισα


Περίπου 5.000 άνθρωποι βρίσκονται από τη νύχτα σε καραντίνα, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, εξαιτίας 20 κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στην Πολιτική Προστασία σήμανε συναγερμός μετά το κρούσμα που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε 32χρονο Ρομά από την περιοχή, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Αμέσως έγινε ιχνηλάτηση των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί του και συνολικά πέρασαν από έλεγχο 29 δείγματα ατόμων. Τα πρώτα αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν το βράδυ, έδειξαν πως 20 άτομα ήταν θετικά και αμέσως σήμανε συναγερμός

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε να προχωρήσει το σχέδιο νοσηλείας των 20 – μέχρι στιγμής – Ρομά που διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή» το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από σήμερα το πρωί θα απομακρυνθούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της ΓΓΠΠ, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου.

Ο οικισμός Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης αμέσως αποκλείστηκε από τις αρχές, καθώς τέθηκε αυτόματα σε καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης στις 23:00. Οπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία, η καραντίνα θα διαρκέσει ως τις 22 Απριλίου όταν και θα επανεξαταστεί η κατάσταση.