iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Κλειστές οι
Εκκλησίες έως τις
28 Απριλίου


Παράταση μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν τα περιοριστικά μέτρα για τις εκκλησίες με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών λόγω του Πάσχα.

Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 28.4.2020.
Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τον ρώτησε πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του.
Ο κ. Ιερώνυμος τον ενημέρωσε ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλά και ότι θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για την σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.