iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Αστυνομικός: Δεν περίμενα
ποτέ να κυνηγάω
σούβλες το Πάσχα!


Ο πολύπειρος αστυνομικός συντάκτης του Star Βαίος Σύρρος, αποκαλύπτει στο fb τα λόγια ενός αξιωματικού της ΕΛΑΣ τα οποία προκαλούν αίσθηση.

Αισθάνομαι - γράφει ο ρεπόρτερ - την ανάγκη να σας μεταφέρω τις σκέψεις ενός βετεράνου αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, τον οποίο εκτιμώ για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και σέβομαι βαθύτατα, γιατί ρίσκαρε τη ζωή του, για να σώσει τη ζωή δύο μικρών παιδιών. Μου είπε λοιπόν να σας πω, με λίγο παράπονο είναι αλήθεια:
«Το αυστηρότατα μέτρα της καραντίνας και του περιορισμού των μετακινήσεων είναι εξαιρετικά δυσάρεστα όταν επιβάλλονται σε υγιείς ανθρώπους, αλλά εκ του αποτελέσματος, αν και ο ίδιος δεν είναι ειδικός, βλέπει ότι αποδίδουν όσο περνούν οι μέρες, συγκριτικά με την εξέλιξη της επιδημίας στις υπόλοιπες χώρες. Για άλλη μια φορά, δυστυχώς οι αστυνομικοί, κλήθηκαν να παίξουν το ρόλο του ¨κακού¨. Γιατί απλούστατα, τέτοια πρωτόγνωρα μέτρα δεν επιβάλλονται ούτε τηρούνται μόνο με τις παραινέσεις των γιατρών και τις προτροπές των ειδικών, ούτε πολύ περισσότερο, με λόγια και αυστηρό ύφος, κουνώντας το δάκτυλο στους πολίτες. Τα αυστηρότατα μέτρα ουσιαστικά τηρούνται, γιατί οι ίδιοι οι πολίτες τα θεωρούν αναγκαία και η συντριπτική πλειοψηφία τα εφαρμόζει. Οι πολίτες έχουν την ευθυκρισία να το αντιληφθούν. Αλλιώς, άστα να πάνε… Και γιατί οι αστυνομικοί βρίσκονται από την πρώτη μέρα στους δρόμους και στις γειτονιές για τους προκλητικά αδιάφορους, με παραινέσεις στην αρχή και τσουχτερά πρόστιμα τώρα.»
Για το Πάσχα και το …αρνί στη σούβλα.
«Κανείς μα κανείς Έλληνας αστυνομικός, δεν έχει και την παραμικρή διάθεση ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, να τρέχει από γειτονιά σε γειτονιά, κυνηγώντας αρνιά στις σούβλες! Ο ίδιος δεν το κρύβει άλλωστε ότι, αισθάνεται αμήχανα και ιδιαίτερα άβολα να το κάνει. Το θεωρεί κάπως… ανατρεπτικό…(γελάει). Εύχεται και ελπίζει ότι οι πολίτες κι αυτή την άγια μέρα, θα συνεχίσουν να προσέχουν τους ανθρώπους που αγαπούν και δεν θα τους εκθέσουν σε κίνδυνο. Σε οικογένειες που ζουν μαζί και περνούν μαζί στον ίδιο χώρο την ¨εποχή της καραντίνας¨ δεν είναι παράλογοι, θα το καταλάβουν. Θα υποχρεωθούν ωστόσο να παρέμβουν όταν δεχθούν βάσιμες καταγγελίες για μεγάλες παρέες, συγγενών και φίλων, συγκεντρωμένες σε πυλωτές, ταράτσες, δρόμους και αυλές. Και εκεί το αρνάκι είτε είναι στη σούβλα, είτε στο φούρνο, δυστυχώς θα κοστίσει 150 ευρώ, έκαστος. Καθώς θα επιβληθεί υποχρεωτικά και το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, σε όλους όσοι δεν αποδείξουν ότι διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία.»