iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Το Πασχαλινό μήνυμα
από τη
Φώφη Γεννηματά


Την αισιοδοξία πως σύντομα θα επανέλθει η ζωή μας στην κανονικότητά της, εκφράζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο πασχαλινό μήνυμά της.

Η κ. Γεννηματά ευχαριστεί τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ για την καθοριστική συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δεσμεύεται ότι δεν θα ξεχαστούν μετά το πέρας της κρίσης. Επίσης χαιρετίζει την υπευθυνότητα που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ενώ προτρέπει σε λίγη ακόμη υπομονή, ώστε όλοι να χαρούμε το καλοκαίρι που έρχεται υγιείς.
«Φίλες και Φίλοι, Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το Πάσχα, σε πόλεις σιωπηλές, άδειους δρόμους, έρημες πλατείες, κλειστές εκκλησίες. Μακριά από τα χωριά μας, τα νησιά μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τις παραδόσεις μας, το μεγάλο πασχαλινό τραπέζι που πλημμυρίζει τις καρδιές μας από χαρές, κέφι, μουσική, Ελλάδα.

Μείναμε όρθιοι, γιατί ο καθένας από εμάς έγινε μια ψηφίδα της μεγάλης εικόνας ευθύνης και συνέπειας. Χρωστάμε πολλά στους γιατρούς, στους νοσηλευτές του ΕΣΥ και σε όλους τους άλλους πρωταγωνιστές, κάθε μικρής ιστορίας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προσφοράς, που δεν έμειναν σπίτι, αλλά δίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για να είμαστε εμείς ασφαλείς. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ με την δέσμευση ότι δεν θα τους ξεχάσουμε την επόμενη μέρα.

Στέλνω τη συμπαράστασή μου σε όσες οικογένειες δοκιμάστηκαν από την πανδημία, έχασαν δικούς τους ανθρώπους ή αγωνιούν για αυτούς. Μακάρι το Πάσχα να φέρει τη λύτρωση, την ψυχική ανακούφιση, την ελπίδα σε κάθε οικογένεια.

Ο σπόρος που φυτέψαμε όσο μένουμε σπίτι, θέλει πότισμα για να φυτρώσει. Δεν μείναμε μέσα μόνο για να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Αλλά και τους άλλους. Κρατάμε ό,τι μάθαμε. Να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Να νοιαζόμαστε. Να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά που δεν αφήνει κανέναν μόνο του στις δυσκολίες.

Ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Σύντομα θα βρεθούμε ξανά. Σιγά σιγά θα κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω. Η Ελλάδα θα ετοιμαστεί για το μοναδικό της καλοκαίρι. Που θα το χαρούμε σίγουρα, ακολουθώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών για να παραμείνουμε ασφαλείς. Καλή Ανάσταση, Χρόνια πολλά με υγεία».