iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

''Κλειδώνει'' για τις
22 ή 29 Ιουνίου η έναρξη
των πανελλαδικών


Στο μέτωπο της παιδείας το βασικό ερώτημα είναι πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντά ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά οι Πανελλαδικές είναι η προτεραιότητα.  Για τις προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία, η κ. Κεραμέως απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως και αρκέστηκε να πει ότι υπάρχουν σενάρια για  την κάλυψη της ύλης. Για να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές έως τα μέσα Ιουλίου πρέπει οι Πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με πληροφορίες τις 22 και 29 Ιουνίου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια και ετοιμάζει τα βήματα για σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, πάντα με τις οδηγίες των ειδικών.

Πάντως για την επαναφορά των μαθητών στις σχολικές αίθουσες υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για διασπορά του ιού.

Αν ισχύσει το σχέδιο για επιστροφή, αυτή ξεκινά με την Γ λυκείου, και  μόνο στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και όχι στο σύνολο των μαθημάτων.

Τα μαθήματα αυτά  μελετάται να ξεκινήσουν στις 18  Μαΐου ή ακόμα και λίγο νωρίτερα στις 11 Μαΐου. Τα τμήματα αυτά σχεδιάζεται να έχουν λιγότερους από 10 μαθητές ενώ η διδασκαλία για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα ολοκληρωθεί, έως τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο,  συζητείται επίσης ότι συνήθως οι μαθητές της Γ λυκείου, δεν παρακολουθούν μαθήματα τις τελευταίες ημέρες και χρησιμοποιούν τον χρόνο τους για επαναλήψεις. Οι μαθητές θα εξετάζονται ανάλογα με το μέγεθος της τάξης, αν δηλαδή είναι 10 ανά τάξη θα έχουν δύο επιτηρητές, εάν είναι πέντε σε μικρότερη τάξη θα υπάρχει ένας επιτηρητής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.