iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αρχίζει ο δεύτερος
κύκλος κινητικότητας
στους δήμους


Να αποστείλουν άμεσα τα αιτήματα για την κάλυψη των κενών θέσεων, καλεί τα υπουργεία, τα νομικά πρόσωπα και τους ΟΤΑ το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με εγκύκλιό του. Πρόκειται για διαδικασία η οποία συνιστά προετοιμασία για το δεύτερο κύκλο κινητικότητας, όπως είχε ενημερώσει πρώτο και αποκλειστικά το epoli.gr.

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται δικλείδες ασφαλείας για τη μετάταξη προσωπικού από τους δήμους, αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να μην υπάρξει αποψίλωση των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων και των εποπτευόμενων νομικών προσώπων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των ΟΤΑ καλούνται άμεσα να αποστείλουν τα αιτήματά τους για την κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση. Η αποστολή των αιτημάτων πρέπει να γίνει στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.

 

Kινητικότητα στους δήμους

Προκειμένου να μην αποψιλωθούν οι υπηρεσίες των δήμων από το πρόγραμμα κινητικότητας, η εγκύκλιος αναφέρει ότι, για την διενέργεια μετάταξης ή απόσπασης το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στο φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος, κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για τη διαδικασία επιλογής, δηλαδή στις 5 Δεκεμβρίου 2017, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) στους ΟΤΑ α΄ βαθμού που έχουν πληθυσμό μικρότερο από ενενήντα χιλιάδες (90.000) κατοίκους.

Για να συμμετάσχει κάποιος δημοτικός υπάλληλος στο πρόγραμμα κινητικότητας, πρέπει αυτός να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο, εκτός αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται μόνο μία θέση του εν λόγω κλάδου. Ειδικά για τη μετάταξη υπαλλήλου από ΟΤΑ α΄ βαθμού απαιτείται επιπλέον η γνώμη του αρμόδιου για το διορισμό οργάνου.