iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Το Σεπτέμβριο
πανελλήνιες για ειδικές
κατηγορίες μαθητών


Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως εξήγησε στον ΑΝΤ 1 ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων που θα νοσήσουν από κορωνοϊό ή δεν θα μπορούν να μετακινηθούν λόγω επιβολής -τοπικών- μέτρων καραντίνας.

Τόνισε ότι αυτοί οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως ισχύει κάθε έτος για σοβαρούς υγείας ή ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α' βαθμού. Βάσει του κανονισμού, οι υποψήφιοι που θα αιτούνται επαναληπτική εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από νοσοκομείο.

Οπως σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί ένα ειδικό σχέδιο για τη διαδικασία των Πανελλήνιων 2020, που προβλέπει λιγότερους μαθητές σε κάθε εξεταστική αίθουσα. Το εν λόγω μέτρο, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας και ειδικοί, θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού κατά το διάστημα διεξαγωγής των Πανελλήνιων 2020.

Καταλήγοντας, η υπουργός Παιδείας, μίλησε και για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας ότι είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά και με προτεραιότητα τη Γ' Λυκείου.