iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Κώστας Καραμανλής:
Δεν δίνουμε δωρεάν
μάσκες στους επιβάτες


«Το κόστος είναι τεράστιο, είναι αδύνατον να δίνουμε δωρεάν μάσκες στο επιβατικό κοινό»,δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1  για το ποιοι θα επιβάλλουν τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι «τα πρόστιμα δίνονται πάντα από τους ελεγκτές. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς ελεγκτές, επομένως πρέπει αυτό να το προβλέψουμε. Ωστόσο, πρόστιμο για υγειονομικούς λόγους, όπως π.χ. για τη μη χρήση μάσκας, μπορεί να δώσει μόνο η αστυνομία».
«Αυτό μπορεί ν’ αλλάξει και να το δίνει και ο ελεγκτής, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο ή σταθμό», συμπλήρωσε.
Ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε πως είναι αδύνατον να δίνονται δωρεάν μάσκες στους πολίτες. Ας είμαστε ειλικρινείς, το κόστος είναι τεράστιο, είναι αδύνατον να δίνουμε δωρεάν μάσκες επιβατικό κοινό. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό στους οδηγούς των λεωφορείων και στο προσωπικό πεδίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε.