iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ραφήνα Κίνηση
υπόδειγμα κοινωνικής
αλληλεγγύης (εικόνες)


Υπάρχει πάντα ένας δράκος στο παραμύθι αναρωτιέται σε κειμενό του στο fb ο Σάββας Ιωασννίδης.

Σε όλα τα παραμύθια πάντα υπήρχε ένας δράκος..
Ο κακός της ιστορίας σχεδόν πάντα..
Έτσι και στην πραγματική ζωή..
Για ότι κακό μας συμβαίνει συνήθως κάποιος άλλος ευθύνεται..κάποιος κακός και μοχθηρός. Κατά περιόδους του έχουμε δώσει και διαφορετικές ονομασίες για ξεγελιόμαστε.. μνημόνια, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, κρίση, Ευρώπη, προσφυγικό κτλ. Πάντα κάποιος άλλος φταίει και βέβαια ποτέ εμείς..
Στην περίπτωση μου ο κακός ήταν ο Δήμος μας.
Στην παιδική χαρά που είναι ένα λεπτό από το σπίτι μας, η εικόνα της εγκατάλειψης λόγω καραντίνας ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.. Ο Δήμος την είχε αφήσει σε μια αρκετά κακή κατάσταση.. ήταν ο δράκος που τόσο πολύ επιζητούσα καθώς εκεί πήγαινα για κάποιες ώρες τη ημέρας την κόρη μου να εκτονωθεί.. τα χόρτα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πιο ψηλά από το παιδί μου και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν μπορούσες να φτάσεις το παιχνίδι. Σκουπίδια και γόπες από τσιγάρα παντού..

Δεν άργησα να κάνω τις κλασσικές δηλώσεις/σκέψεις λοιπόν.. Τι άνθρωποι είμαστε..? Που είναι ο Δήμος..?
Που είναι ο σύλλογος μας..? Τι κατάσταση είναι αυτή..; είναι επικίνδυνο για το παιδί να ερχόμαστε εδώ..

Την τρίτη φορά που έφερα το παιδί μου να παίξει αποφάσισα να κάνω κάτι για αυτό.. να πάψω να μοιρολατρω για το κακο που μας βρήκε και να κάνω κάτι για να αλλάξω αυτήν την εικόνα..
Δεν θα μπορούσε να το πει καλύτερα ο Στέφανος Ξενάκης.. Η ζωή δεν είναι αυτό μου συμβαίνει, είναι τι κάνω με αυτό που μου συμβαίνει..

Ζήτησα την βοήθεια από τον φίλο μου Ζαημ..
Ο Ζαημ, Πακιστανικής καταγωγής πάντα με βοηθάει στις δουλειές του κήπου.. πήρε και έναν ξάδελφο του μαζί.. δουλέψαμε όλοι μαζί κάτω από καυτό ήλιο για πάνω από πέντε ώρες.. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.. μεγαλύτερη δε χαρά πήρα όταν πριν καλά καλά τελειώσουμε η γυναίκα μου και το παιδί μου ήρθαν να μας δουν.. το παιδί έτρεχε πλέον ελεύθερο, χαρούμενο και χωρίς κανένα άγχος από εμένα μην χτυπήσει.. ένιωσα τόσο όμορφα. Τόσο μοναδικά..

Με ρώτησε ένας φίλος μου.. "καλά ρε σου περισσεύουν τα χρήματα και τα δίνεις στους πακιστανούς.."
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου περισσεύουν τα χρήματα. Δύο μεροκάματα είναι πολλά για να δώσω το παραδέχομαι.
Αντέστρεψα όμως το ερώτημα.. Πόσο αξίζει το γέλιο και η ευτυχία της κόρη μου..? Βάζεις σε αυτό ένα ποσό..? Εγώ πάντως όχι..

Σήμερα μια μέρα πριν από την άρση της χώρας από την καραντίνα επέλεξα να μην υπάρχει δράκος για εμένα, το παιδί μου και για όσους γονείς με τα παιδιά τους επισκεφτούν την συγκεκριμένη παιδική χαρά..
Θα μπορούσα να είχα επιλέξει να πάω για ποδήλατο, τρέξιμο, παραλία η να ψήσω στο σπίτι μου.. Και να συνεχίσω να κατηγορώ τον κακό και μοχθηρό δράκο..

Επέλεξα.. Να μην υπάρχει δράκος..

Ο Σάββας Ιωαννίδης είναι ιδιοκτήτης των καταστημάτων καλλυντικών Ραφήνας - Αρτέμιδας La Beaute και Β' αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕΑ