iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ξαναρχίζουν οι
εξετάσεις οδήγησης
με αυστηρά μέτρα


Επιστροφή στα… τιμόνια από τις 11 Μαΐου για τους υποψήφιους οδηγούς αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο λήψης μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Παράλληλα από τις 11 Μαΐου επιτρέπεται με ευθύνη των προϊσταμένων των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών ο προγραμματισμός και η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψήφιων οδηγών.

Με ευθύνη του παριστάµενου εκπαιδευτή η µεταφορά των υποψηφίων από και προς το χώρο της δοκιµασίας/εξέτασης υλοποιείται τηρουµένων των προσωρινών περιοριστικών µέτρων περί µεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού και των επικείµενων οδηγιών στο πλαίσιο σταδιακής άρσης των µέτρων αυτών.

Η διενέργεια της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, των θεωρητικών εξετάσεων, των δοκιµασιών προσόντων και συµπεριφοράς και των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Π.Ε.Ι. υλοποιείται τηρουµένων των προσωρινών γενικών ή/και ειδικών µέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του COVID-19 και σε κάθε περίπτωση υπό τις προϋποθέσεις:

α. Χρήση µάσκας, γαντιών και αντιση̟τικού διαλύµατος ή µαντηλακίων.

β. Μη λειτουργία του κλιµατισµού και της εσωτερικής ανακύκλωσης του αέρα εντός του αυτοκινήτου και µε ανοιχτά παράθυρα.

γ. Παραµονή εντός του αυτοκινήτου τον ελάχιστο χρόνο (π.χ. διενέργεια ελέγχου δικαιολογητικών και θεωρητικές ερωτήσεις εκτός αυτοκινήτου).

δ. Ειδικά για τη δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς προσόντων των κατηγοριών ΑΜ, Α1, Α2, Α ο υποψήφιος οφείλει να προσέρχεται για εξετάσεις µε τον προσωπικό του εξοπλισµό (προβλεπόµενα εγκεκριµένο κράνος, προστατευτικό ρουχισµό, γάντια και υποδήµατα). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει προστατευτικό ρουχισµό επιτρέπεται η χρήση επικαλαµίδων, επιγονατίδων και επιαγκωνίδων.