iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Την επόμενη εβδομάδα
η απόφαση για τις
παιδικές κατασκηνώσεις


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το αν και πότε θα λειτουργήσουν φέτος οι παιδικές κατασκηνώσεις. 

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα στην επιτροπή των 26 ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, αφού θα υποβληθεί η εισήγηση της υποεπιτροπής των μελών της που έχουν αναλάβει να «ζυγίσουν» τα δεδομένα.
Το ζήτημα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων ετέθη στη διάρκεια της σημερινής επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως είπε το ερώτημα για το αν είναι ασφαλές για τα παιδιά, στις παρούσες συνθήκες, να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις, «είναι δύσκολο» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν υπέρ και κατά για τη λειτουργία τους, αλλά η επιτροπή δεν έχει καταλήξει, η ειδική υποεπιτροπή θα κάνει σχετική εισήγηση αύριο ή τη Δευτέρα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, «μπορείς να λειτουργήσεις, αλλά αλλά είναι ένας χώρος που υπάρχουν πολλές επαφές, που δεν τις θέλουμε αυτό το διάστημα, το Μάιο. Στην ουσία καταργείται η επαφή».